11 Ağustos 2012 Cumartesi

Türk Destanlarından 1453 İstanbul’un Fethi

Fetih 1453 Full izleFetih 1453 HD izleFetih 1453 izleFetih 1453 tek parça izleFetih 1453 türkçe dublaj izle

Filmin bitmesini istemedim. İnsanın tüyleri diken diken oluyor.Hele top döküm sahnesi ve şahin topun ilk patlatıldığı sahne harikaydı.Oyuncuların hepsi harikaydı.Bu film ayakta alkışlanır.Gidin arkadaşlar.Gidin ki faruk aksoy gibi insanlar daha iyilerini yapsınlar. Duyduğum kadarıyla serdar akar’da Çanakkale içinde filmini yapıcakmış. Umarım bu böyle uzar gider.Herkes uğraşsın bu işlerle.Sıkıldık artık paranoyak filmler izlemekten.Gemilerin karadan yürütülüşü sahnesine gerektiği kadar önem verilmemiş gibi geldi bana. ayrıca fetihten sonra fatihin istanbula girişi daha gösterişli olabilirdi. bunlar tabiki ince ayrıntılar detaylar.film bir savaş filmi olarak değerlendirilirse güzel ancak fethin ruhuna inancına yakın değil. maneviyat eksikliği var diye düşünüyorum.
Herşey dört dörtlük olamaz buna imkan yok.illaki atlanmış yerler olur,bunları kusur olarak görmeyin.o tarihteki yaşananları 160 dakikaya sığdıramazsınız ama bu 160 dakikada olması gereken herşey fazlasıyla var,gerek görsel effectler,gerek oyuncular,gerek ses effectleri,gerek kostümler vs vs.Tam anlamıyla dört dörtlük bir film kimse bu böyle olmuş,yok şöyle olmuş gibi yorumlar yapmasın,herkez arkasına yaslanıp filmi tekrar tekrar izlesinler.Film aynen National Geograpicte yayınlanan Kuran ve İslam belgeselindeki gibi İslamın öldürmeyi ve kanı emrettiğinin mesajlarını gizliden veriyor. Ayrıca Ulubatlı Hasan’ın o kızl ilişkisini yabancı tarihi filmlere özenip hadi koydun bari o insana saygı gösterde küçücük bir sahne ile nikah kıydıklarını falan göster.
Nasıl olurda Osmanlı gibi, İslam dinini dünyaya yaymak ve bu dine hizmet etmek için herşeyini ortaya koyan atalarımızı böyle hafife alararak bir film çekile bilir . Bu film tamami ile hayal ürünü ve zırvalıktır… . insanların hassas inançlarıyla bu şekilde dalga gecme terbiyesizliğini nasıl gösterirsiniz ,ne duygularla beklentılerle gittiğimiz filmde osmanlıda dekolteli açık sacık padişah hanımı destura edep ölcülerine hiç önem verilmiyen bir hanedan , fatih sultan mehmetin halkı tarafından istenmiyen aciz biri imajı , sultan mehmet in eğitimi donanımı hakkında hiçbir bilgi verilmemesi (bir sahnede ufaktan değinmişler ondada herşeyi bizansı yıkmak için öğrendiği söylenmiş ) , fatihin hocası AKŞEMSETTİN in yerine göbekli konuşmayı beceremiyen bir kişi , ulubatlı hasanın zinası ve nikahsız ilişkisinden kadının hamile kalişını ve bu kadının bize nekadr önemli biriiymiş gibi empoze edilişi surları yıkan topları yapan kişi olarak gösterilmesi saymakla bitiremicemiz saçma sapan birçok değer azaltma çabası.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder